z veliko zelenjave, z veliko sadja, z veliko stročnic, z nekaj super živili, pa tudi s pujsom in piščetom.

Knjiga, ki kuha zlahka:

 

z veliko zelenjave,

z veliko sadja,

z veliko stročnic,

z nekaj super živili,

pa tudi s pujsom in piščetom.

 

Šesta skupna knjiga Luke Novaka in Valentine Smej Novak Zlahka nam razkriva ljubezen do kuhanja na prvi pogled in je povabilo k intuitivni kuhariji.

Pregledno razporejene sestavine na zračnih fotografijah poskrbijo, da recept zaobjamemo na prvi pogled in kar potegne nas v kuharijo. Knjigo je oblikoval Primož Pislak.

Zlahka bomo pripravili naravne kremne juhe, bešamelasto lazanjo in parmigiano, orientalske solate s kuskusom in peso, ruski boršč, pito z beluši, andaluzijski gazpačo, najpreprostejši strt krompir, obilni burito za veliko družbo, veganske sendviče iz konopljine moke, kurkumin kruh, fenomenalni kruh s pestom, klasične, vegi in tuna burgerje z najmehkejšo domačo štručko, sicilijanske špagete z morskimi sadeži, hobotnico v ekonom loncu, hitre kremne testenine z lososom, filadelfijski sirov zrezek v sendviču, tržaško pojedino s klobaso in dušenim koromačem, pa mlečni riž s posipom iz brownieja, zamrznjen jogurt, težko pričakovano božično deblo in kup sadja: slivovo pito s pirinim zdrobljencem, mandljeve rezine s kremo iz limoninega likerja, proseno kašo s češpljami in bananino-pirine mafine …