Knjiga o žaru, ki jo potrebuje vsak mojster žara. Zajetna knjiga je prava enciklopedija veščin, tehnik in receptov: strokovno utemeljena, preverjena in natančno zapisana. Odpirali jo bomo vedno znova in zmeraj bo zadišalo po poletju.

Prinaša nam 160 receptov za plinske, električne žare in klasične žare na oglje ter 1000 nazornih korak-za-korakom prikazov osnovnih tehnik in načinov priprave.

Kako pripravimo žerjavico? Kako pečemo s pomočjo dima? Kako peči perutničke, kako burgerje, kako kotlete …? Je za zarebrnice boljša direktna ali indirektna vročina? Kako pravilno spečemo T-bone? Kako pripravimo celega piščanca na žaru? Kako pa je z ribami in morskimi sadeži? Kako speči jajčevce?  In kako se lotiti mladega korenčka?

Predstavljene so klasične jedi, kot so stejki, rebrca in burgerji, pa tudi izvirni recepti za ribe, morske sadeže, zelenjavo in sadje. Vse jedi so nadgrajene z recepti za omake, marinade in začimbne mešanice.

Pri žaru so pomembne osnove, zato so natančno razloženi tudi temelji za popolno žerjavico z ogljem ali plinski žar, pa tudi napotki za direktno in indirektno peko na žaru, osnovno znanje vročega dimljenja in informacije o pravi opremi za žar. Izčrpne tabele in prikazi časov peke za različne tipe mesa in zelenjave bodo rešili marsikatero dilemo.