Za vsakogar, ki se je že kdaj potepal po Istanbulu ali vsaj prebral kakšen Pamukov roman.

Poleg arhitekturnih dosežkov mnogih generacij, ki so živele v Istanbulu, se lahko to čudovito mesto pohvali tudi z eno izmed najboljših kuhinj na svetu.

Kulinarično obarvan dan se začne že z bogatim zajtrkom, ki nam ga prijazni lastnik družinskega hotela postreže na njegovi terasi s pogledom na marmarsko morje. Na ponočnjake in jutranje zaspance, ki zamudijo zajtrk, pa so na vsakem vogalu pripravljeni prodajalci simita, ki vam ga po želji namažejo s topljenim sirom ali nutelo. Za hitro kosilo si lahko pri galatskem mostu privoščimo Balik Ekmek – sendvič s sveže ulovljeno ribo (na trnek, seveda) ali “ta pravi” kebab v bližini Modre mošeje. Za večerjo se podamo v moderni del mesta, kjer si privoščimo krasen koktejl in mogoče kakšen cacik s svežo pido.

Za podoživljanje teh enkratnih okusov v domači kuhinji, bosta na pomoč priskočila Rebecca Seal, avtorica mnogih kulinaričnih člankov in njen partner, fotograf Steven Joyce.