Knjižni prvenec Hugha Laurieja, ki ga bolje poznamo kot dr. Housa iz televizijske serije Zdravnikova vest, je domiseln, napet, predvsem pa zelo zabaven triler, ki je tako kul kot dr. House, tako prodoren kot njegove modre oči, in oster kot njegove diagnoze.

IMG_20150605_130115

“ Predstavljajte si, da morate nekomu zlomiti roko.
Desno ali levo, to ni pomembno. Stvar je v tem, da jo morate zlomiti, ker če ne boste … no, tudi to ni pomembno. Recimo samo, da se vam bo zgodilo nekaj slabega, če je ne boste.“

Ko Thomasu Langu, nekdanjemu pripadniku škotske garde, sicer pa prav simpatičnemu tipu, ponudijo zajeten kupček denarja, da bi ubil ameriškega poslovneža, se odloči, da bo svojo žrtev raje posvaril – toda dobro dejanje se mu maščuje. Že čez nekaj ur Lang mlati nekoga po glavi s kipcem Bude, se zaplete z mednarodno mrežo pokvarjenih milijarderjev in fatalk, medtem pa poskuša rešiti lepotico … in za povrh preprečiti svetovno katastrofo.

Večkrat ponatisnjena uspešnica je prvoosebna, dinamična in začinjena z Laurijenem prepoznavnim ščepcem cinizma.

d768880c3305fcae666d118c3914ce95_w325_h487_sc
Knjižni prvenec Hugha Laurieja, ki ga bolje poznamo kot dr. Housa iz televizijske serije Zdravnikova vest, je domiseln, napet, predvsem pa zelo zabaven triler, ki je tako kul kot dr. House, tako prodoren kot njegove modre oči in oster kot njegove diagnoze.

HUGH LAURIE (1959). Na univerzi Cambridge, kjer je študiral arheologijo in antropologijo, je nastopil v več študentskih predstavah, za zadnjo med njimi so leta 1981 njeni ustvarjalci prejeli nagrado perrier na festivalu Edinburgh Fringe. Leta 1980 je za Cambridge tekmoval v veslanju. Od diplome se preživlja kot igralec, režiser in glasbenik. Med drugim je nastopil v serijah Črni gad, A Bit of Fry & Laurie in Jeeves and Wooster, zadnjih nekaj let pa nas navdušuje kot dr. House v Zdravnikovi vesti.

Kadar ne snema v Los Angelesu, z ženo in tremi otroki živi v Londonu in je strasten motorist.