Izpod peresa scenaristke in režiserke filmov Ko je Harry srečal Sally in Čaka te pošta knjiga o tem, kako zabavno je biti ženska. Tako pri dvajsetih kot sedemdesetih.

Ne razumete čisto, za kaj v naslovu gre? Potem najbrž niste ženska. Aha, ampak tudi vam gre vaš vrat na živce?

Nora Ephron je zrela ženska, je pa tudi Newyorčanka, strastna kuharica, potrošnica kozmetike, obsedenka z zeljnim zavitkom in, ne nazadnje, tudi scenaristka in režiserka, ki je ustvarila filmske klasike, kot so Ko je Harry srečal Sally, Romanca v Seattlu in Čaka te pošta.

To je knjiga o vseh nas. Pa ne samo o nadležnih gubah na vratu, kremah in oblekah, temveč tudi o resnejših temah in življenjskih izkušnjah: o družbi in politiki, o staranju, minevanju in sprejemanju samih sebe. In o tem, kako je, če se odljubiš od nekoč tako ljubljenega stanovanja v predragi newyorški hiši.

Predvsem pa je to knjiga o tem, kako zabavno je biti ženska, tako pri dvajsetih kot sedemdesetih. Samo znati je treba. In Nora je to znala. Žal nas je pred nekaj leti zapustila, a za seboj pustila veliko vizualno in literarno bogastvo. Zdaj si ga lahko preberete tudi v slovenščini.

POSEBNA POLETNA CENA: 9,99 EUR (ZNIŽANO Z 19 EUR)