Ljubezen skozi želodec 3. del

 

Avtorja pravita, da sta končno naredila tisto, kar so jima mame ves čas prigovarjale: “Najboljše je preprosto slovensko.”

Navdih tretje knjige so bili bujni vrtovi trnovskih solataric z avtohtonimi vrstami zelenjeve in zelišč, alpski pašniki, kjer se pasejo srečne krave, panonska  polja, kjer raste zlata pšenica in najdebelejši krompir, po brinu in burji dišeča kraška pokrajina, bistra Soča z urnimi postrvmi, milina dolenjskih gričev, kjer teče cviček ter po soli in ribah dišeče vode prianskega zaliva.

V knjigi najdemo recepte za priljubljene klasike:
od pehtranke do žlikrofov, bograča, ajdovih krapov in zlatega frikota,
ponovno odkrijemo preproste, zdrave in dostopne  jedi:
od koruznih zlejvank do pečene kaše zeljnih krpic,
mednarodne klasike poustvarimo z domačimi sestavinami:
od piščanca s cvičkom do špagetov z nanoškim sirom,
ker pa čisto iz svoje kože le ne moremo, pogledamo tudi “čez plot” in se posvetimo najbolj priljubljenim hitom svetovne kuhinje:
od sušija do musake, lorenske pite in pariških makaronov.

Kot poseben dodatek je na koncu poglavje s hiti iz domače kuhinjske lekarne.

Vse recepte spremljajo nazorni napotki in realne fotografije, nepogrešljivi življenjski nasveti pa nam zagotovijo, da bo jed uspela tukaj in zdaj, v domači kuhinji.

In za vsak slučaj, tokrat nova rubrika Halo, mama. Saj vemo, mama itak ve najbolje…