Nova in obsežna knjiga, ki recepte prepleta z zgodbami. Sežetek sodobne kuharije v domači in uporabniku prijazni različici nam prikaže hrano tako, kot je.

Kuharica predstavlja prerez sodobne svetovne kuharije. Prehranski realizem se loti prvinskih živil: tu so stročnice, zelenjava, meso, ribe, kaše in sadje. Celostno, brez izključevanja. Vse tisto, kar bomo postavili na mizo, da obed postane prijeten obred: za užitek in žitek. 150 preizkušenih receptov je nadgrajenih z zgodbami in ilustracijami, ki osvetlijo zgodovino in okoliščine jedi.

Zgodbe v knjigi segajo od bistroja do krškopoljca, od buče do jabolka, od jogurtovega sladoleda do ramen juhe s pečenimi rebrci, od klasične pice marinara do cvetačne, od čičerkine palačinke do šmorna z jagodno omako.

Zapisani recepti so posledica dvajsetletnega raziskovanja in vsakdanje prakse. So pa tudi odraz kulinaričnih dilem in skušajo biti odgovor na vprašanje, kaj bi skuhali. Zato bi težko dali vsem jedem enoten predznak: jedi niso vse brezglutenske, niti niso brez laktoze. Niso brez sladkorja ali brez oreščkov. Niti veganske. Niso vse hitro pripravljene, še zdaleč pa niso vse komplicirane. In ne, niti niso vse samo lokalne in domače jedi. Marsikaj od tega je lahko eno in drugo.

 

Kuharica, ki jo bomo z veseljem brali in po njej tudi marsikaj skuhali.

naročila: prodaja@totaliteta.si , cena 29,90 eur