Nova in obsežna knjiga, ki recepte prepleta z zgodbami. Sežetek sodobne kuharije v domači in uporabniku prijazni različici nam prikaže hrano tako, kot je.

Kuharica predstavlja prerez sodobne svetovne kuharije. Prehranski realizem se loti prvinskih živil: tu so stročnice, zelenjava, meso, ribe, kaše in sadje.
Celostno, brez izključevanja.
Vse tisto, kar bomo postavili na mizo, da obed postane prijeten obred: za užitek in žitek.
150 preizkušenih receptov je nadgrajenih z zgodbami in ilustracijami, ki osvetlijo zgodovino in okoliščine jedi.

Zgodbe v knjigi segajo od bistroja do krškopoljca:

BRUNCH ALI ZAJTRK + KOSILO = ZASILO


Čičerkine palačinke (ta jed se uvršča med idealno hipstrsko hrano) 

BLIŽNJEVZHODNA KUHINJA

 Cela pečena cvetača (kaj se zgodi, ko namesto pečenke na mizo postavimo pečeno cvetačo?)

EKSOTIČNA HRANA, KI ZDRAVI


Ingver (pomaga pri slabosti, od nosečniške do potovalne)

BENETKE: ČIKETI IN OMBRE OB KANALIH


Cicheti (je mogoče s prigrizki poskrbeti za okusno kosilo?) 

KUHARIJA ZA MLADE


Od kebaba do čevapčiča je kratka pot (kebab, čebab, čevap) 

KULTNI SENDVIČI


Ni vsak sendvič šunkenžemlja ;) 

ULIČNA HRANA


Burek se lepo bere naprej in nazaj (burek – kerub) 

FOODPORN


Kako zares diši poslikana hrana?

PARIŠKI BISTRO


Salade au chèvre chaud (solata s kozjim sirom) 

SKANDINAVSKA SREČA

Losos je brakična riba, kar pomeni, da živi tako v sladki kot v morski vodi 

ZIMSKI ŽAR


Počasi pečena svinjska rebrca (zakaj bi žarili samo poleti?)

ZIMSKE SOLATNE SKLEDE

Kdo je bil Ceasar Cardini, izumitelj Cezarjeve solate?

PICE


Hipstrska pica iz cvetačnega testa (O.o?) 

KRŠKOPOLJEC – NAŠ PUJS


Od preproste pečenke do mariniranega ledvenega stejka – naš pujs zmore vse! 

Kuharica, ki jo bomo z veseljem brali in po njej tudi marsikaj skuhali.

naročila: prodaja@totaliteta.si , cena 29,90 eur