“Prava romantična čokoladna pralina,” so kritiki zapisali ob knjigi Delikatno. Rahločuten roman Davida Foenkinosa je sodobna francoska literatura v svoji najdelikatnejši obliki: ko se Nathalie sooči s tragično izgubo ljubljenega moža, se sprva zateče v rutino pisarniške službe. In delikatno se razvije zgodba o izgubljeni in spet najdeni ljubezni.  Knjiga o rahlih medčloveških odnosih, o […]

“Prava romantična čokoladna pralina,” so kritiki zapisali ob knjigi Delikatno. Rahločuten roman Davida Foenkinosa je sodobna francoska literatura v svoji najdelikatnejši obliki: ko se Nathalie sooči s tragično izgubo ljubljenega moža, se sprva zateče v rutino pisarniške službe. In delikatno se razvije zgodba o izgubljeni in spet najdeni ljubezni. 

Knjiga o rahlih medčloveških odnosih, o tankočutnosti in občutljvosti, je literarni pobeg za vse, ki skušajo v vsakdanjosti najti presežno. 

David Foenkinos je francoski pisatelj in scenarist. Njegov roman Delikatno je bil nominiran za vse najpomembnejše francoske literarne nagreda: Renaudot, Goncourt, Fémina, Médicis in Interallié, prejel jih je skupno deset in z milijonom prodanih izvodov postal pravi literarni fenomen.