Pozdravljeni, to je spletna stran založbe Totaliteta, ki prepleta kul-turo in kul-inariko.
Zato “kul-kul”. Med kulturo in kulinariko pa se itak (z)najde skoraj vse, kajne?

Tukaj lahko naročite knjige, brskate med fotkami, prebirate članke, morda dobite idejo za kuharijo, kakšen izlet ali preprosti užitek.
Včasih bomo dodali kakšno zelo kulkul reč, ki jo res pripročamo in nujno potrebujemo. Veliko veselja med brskanjem, ampak ne
pozabite, pravo življenje je na vaši strani zaslona. Zato si kaj skuhajte, kaj dobrega pojejte, pa naprej povejte.

WEBER: RAZPRODANO

WEBER: RAZPRODANO

Knjiga o žaru, ki jo potrebuje vsak mojster žara. Zajetna knjiga je prava enciklopedija veščin, tehnik in receptov: strokovno utemeljena, preverjena in natančno zapisana. Odpirali jo bomo vedno znova in zmeraj bo zadišalo po poletju.

Preberi celoten članek
2
Pokapuška

Pokapuška

Knjižni prvenec Hugha Laurieja, ki ga bolje poznamo kot dr. Housa iz televizijske serije Zdravnikova vest, je domiseln, napet, predvsem pa zelo zabaven triler, ki je tako kul kot dr. House, tako prodoren kot njegove modre oči, in oster kot njegove diagnoze.

Preberi celoten članek
0
Parni nebotičnik

Parni nebotičnik

Pri receptu za kvašane cmoke v Preprosto slovensko sem še lepo na dolgo razlagala: v velik lonec natočimo vodo, čez poveznemo kovinsko cedilo, poiščemo prilegajoč se pokrov. Tako smo sestavili nekakšn domač, improviziran parilnik. Kajti v zimskih mesecih ga ni čez mehke kvašene cmoke, podobne dolenjskim gluhim štrukljem, ki se v sopari puhasto skuhajo, prelijemo […]

Preberi celoten članek
0
Dva profi lonca iz inoxa

Dva profi lonca iz inoxa

Končno dva resna lonca z debelim dnom, točno taka, kot jih uporabljajo v profesionalnih kuhinjah in se obneseta na indukcijskih kuhalnih ploščah.

Preberi celoten članek
0
Jesenski pulover

Jesenski pulover

Se spomnite puloverjev, kot so jih nosili v filmih v poznih osemdesetih, puloverjev, v katerih sta se zaljubljala, odljubljala in kregala Harry in Sally, Meg Ryan in Billy Crystal?

Preberi celoten članek
1