Pozdravljeni, to je spletna stran založbe Totaliteta, ki prepleta kul-turo in kul-inariko.
Zato “kul-kul”. Med kulturo in kulinariko pa se itak (z)najde skoraj vse, kajne?

Tukaj lahko naročite knjige, brskate med fotkami, prebirate članke, morda dobite idejo za kuharijo, kakšen izlet ali preprosti užitek.
Včasih bomo dodali kakšno zelo kulkul reč, ki jo res pripročamo in nujno potrebujemo. Veliko veselja med brskanjem, ampak ne
pozabite, pravo življenje je na vaši strani zaslona. Zato si kaj skuhajte, kaj dobrega pojejte, pa naprej povejte.

Knjiga strahu ali kako mi je ime

“Odstiranje lastnih zaves nam daje možnost, da smo bolj iskreni, lahko več prispevamo skupnosti, ki ji pripadamo, smo notranje bogatejši, imamo več ljubezni zase in druge ter posledično več življenjske moči.”

Preberi celoten članek
0
Podzemna železnica kot urbano nezavedno

Podzemna železnica kot urbano nezavedno

Esej založnika in pisatelja Luke Novaka o urbanem nezavednem, ki je letos izšel tudi v francoskem prevodu pri ugledni pariški založbi Léo Scheer (Le Métro, Inconscient urbain) in doživel številne medijske odmeve (Le Monde, Libération, France Culture, Télérama), nam odkrije drugačne dimenzije mest, ko v drzni tezi strukturo mesta razpne čez geometrično mrežo javnoprevoznih povezav in nas povede skozi podzemlje pariškega in njujorškega metroja, vse do površinskosti ljubljanske trole.

Preberi celoten članek
0
Brooklynske norosti

Brooklynske norosti

Sodobni urbani roman o človeških norostih in modrostih je vedra oda veličini in skrivnostnosti življenja navadnih ljudi.

Preberi celoten članek
0
Moj vrat mi gre na živce

Moj vrat mi gre na živce

Izpod peresa scenaristke in režiserke filmov Ko je Harry srečal Sally in Čaka te pošta knjiga o tem, kako zabavno je biti ženska. Tako pri dvajsetih kot sedemdesetih.

Preberi celoten članek
0
10 podob nekega pobega

10 podob nekega pobega

Druga knjiga v zbirki Diskurz je esej kolumnista in urednika Dejana Steinbucha, ki v desetih slikah opisuje fizični in mentalni pobeg iz podalpske dežele in nam skozi zgodovinske in družbeno kritične refleksije odpira nove perspektive.

Preberi celoten članek
0