Pozdravljeni, to je spletna stran založbe Totaliteta, ki prepleta kul-turo in kul-inariko.
Zato “kul-kul”. Med kulturo in kulinariko pa se itak (z)najde skoraj vse, kajne?

Tukaj lahko naročite knjige, brskate med fotkami, prebirate članke, morda dobite idejo za kuharijo, kakšen izlet ali preprosti užitek.
Včasih bomo dodali kakšno zelo kulkul reč, ki jo res pripročamo in nujno potrebujemo. Veliko veselja med brskanjem, ampak ne
pozabite, pravo življenje je na vaši strani zaslona. Zato si kaj skuhajte, kaj dobrega pojejte, pa naprej povejte.

Lonček, kuhaj

Lonček, kuhaj

Morda pa je hec prav v počasni kuhariji. Čeprav se zdi, da nas zanimajo samo še kosila v dvajsetih minutah in večerje v petnajstih, pa so nekatere jedi, ki zahtevajo svoj čas.

Preberi celoten članek
0
Domači špageti

Domači špageti

Tako se nekega snežnega popoldneva, na vsem lepem, ko ni niti posebnega časa, niti kake posebne priložnosti, lotiš domačih špagetov. Zato, ker novi kuhinjski stroj preveč vabi iz police, ker te mika pognati tole reč, ker so testenine taka jed za mimogrede, ker so domači špageti  hkati navadni, pa tako izjemni, ker je sladek občutek […]

Preberi celoten članek
0
Parna pekarna… ali bageli, drugič

Parna pekarna… ali bageli, drugič

No, pa sem se jih lotila še drugič. Kajti čas bagelov teče drugače: najprej so pričakovanje, nato so sedanjik, in čim jih postaviš na mizo, postanejo preteklik. Še vroče trgaš in jih zobaš ter ugotavljaš: “So bili zadnjič rahlejši? Ampak takšni bolj žilavi so bolj pravi…”

Preberi celoten članek
4
Slivova marmelada

Slivova marmelada

Niso vsa domača opravila iz otroštva idilična. Pravzaprav skoraj nobeno ni: luščenje graha ti je kot otroku neskončno dolgočasno, prebiranje kaše nadležno, grabljanje nerodno… Idilična postanejo šele v spominu.

Preberi celoten članek
1